50 helyszínen rendeznek programokat az Európai Madármegfigyelő Napok alkalmából

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén 18 megyében és a fővárosban várja az érdeklődőket.

A madarak őszi vonulását figyelhetik meg és rögzíthetik idén ősszel is az érdeklődők az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) keretében október 5-6-án!

Az Európai Madármegfigyelő Napok programot a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben. A program magyarországi koordinátora a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) mint a BirdLife International hazai képviselője.

A program célja, hogy információt gyűjtsenek az őszi madárvonulásról a lakosság segítségével. Tavaly mintegy 5,2 millió vonuló madarat számlált meg az akció 25 ezer résztvevője.

A rendezvény egyben játékos verseny is az országok között, ahol a helyszínek, a résztvevők és a megfigyelt madarak száma alapján dőlnek el a virtuális dobogós helyek.

Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

Az összesített magyar eredmények gyarapításához nem csak a szervezett helyszíneken lehet hozzájárulni, bárki, bárhol megszámolhatja a kert, az utca, a közeli park madarait és rögzítheti az adatokat egy új, online felületen (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepe6tM0jABZaERN19PS4Yf8QOMGsIej4JRYcFX1RBHF-VbXg/viewform).
Mint írják, az e-mailben, vagy a régi táblázatos formában vagy telefonon küldött adatokat nem tudják fogadni, ezért kérnek mindenkit, hogy az új online felületet használja.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!