2023. december 1-től közlekedik a fényvillamos Budapesten

A feldíszített, fényárban úszó járművek december 1-én, napnyugta után gördülnek ki a Hungária kocsiszínből, amelyek egészen 2024. január 7-ig közlekednek.

Az adventi és karácsonyi időszak legnépszerűbb látványosságai a téli éjszakát beragyogó fényvillamosok.

Idén december 1-én gördülnek ki a Sport utcában a Hungária kocsiszínből, ahova nyilvános eseményt is szervezett a BKV a legnagyobb rajongóknak.

A flotta része – továbbra is – többek között az eredeti Fényvillamos, az UV, egy Combino, egy TW6000, egy ICS, egy KVCS-7 és egy T5C5K2. Sőt, idén meglepetéssel is készülnek, ugyanis 2023-ban elindulnak a fénybuszok is!

39.200 leddel, mintegy 3,5 kilométer fényfüzérrel díszítették fel a villamost! 2009 óta Budapest elválaszthatatlan része a fényvillamos.

A Ganz UV típusú villamos 2007 óta már nem közlekedő nosztalgiajármű, amely az ünnepek keretében pár hétig – az advent kezdetétől egészen az új év hatodik napjáig szállít utasokat.

Először csak a 2-es vonalán közlekedett, majd – tekintettel a nagy érdeklődésre – 2010 óta már a budai oldalon, az elmúlt években pedig egyre több kerületben is feltűnik a káprázatos villamos, amelyet közel negyvenezer LED borít fényárba, utasterében pedig hópelyhes ünnepi díszítés fogadja a belépőt. Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt, amerre elrobog a Csillamos.

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai már több mint tíz éve több ezer izzóval világítják ki, hogy különleges hangulatot varázsoljanak a budapestiek mindennapi utazásaira is. A Csillamos külön díjazás nélkül vehető igénybe, különlegessége nem csak külső dekoráció, de a belső utasteret is karácsonyi hangulat lengi be a díszekkel.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!