550 kerékpárt ajánlottak fel használatra egészségügyi dolgozóknak

A kampány első lépéseként a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség a Bringás Vándortáborokhoz használt 550 darabos kerékpárflottáját ajánlja fel kórházak számára a járvány miatti veszélyhelyzet idejére.

Az első kórház, a Dél-Pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete (Szent László Kórház) összesen 20 darab kerékpárhoz jut, amivel olyan ápolók és orvosok jutnak alternatív közlekedési lehetőséghez, akiknek nincs kerékpárjuk, de munkába menet és onnan hazafelé tartva szeretnék elkerülni a fertőzésveszély miatt kockázatossá váló közösségi közlekedést.

Az intézmény előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón Benyó Balázs, a Maketusz elnöke arról beszélt, hogy felajánlásukkal azokat a kórházi munkatársakat szeretnék segíteni, akik tömegközlekedéssel járnak a munkahelyükre. A kerékpár ugyanis ebben a járványos időszakban sokkal kevésbé veszélyes – írja a BRINGAZAS.HU

Elmondta, terveik szerint további felajánlásaikkal a vidéki kórházak dolgozóit is szeretnék segíteni.

Fotó: Dimény András | Magyar Kerékpárosklub

Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta, a koronavírus-járvány következtében olyan események zajlanak a világban, amelyeket pár hónapja még elképzelni sem tudtunk; Magyarországon soha nem látott összefogás alakult ki, ennek része a kerékpárok felajánlása – tette hozzá.

A kormánybiztos bízik abban, hogy aki most a kerékpárt választja úti célja eléréséhez, az a jövőben is így tesz majd. Hozzátette: ez az akció is része a “Maradj otthon, de ha menned kell, bringázz!” kampánynak.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője arról beszélt, hogy az otthon maradás mellett fontos az egészséges életmód, amelynek része a kerékpározás is. Közölte, a kórház telephelyei közötti közlekedésre is bizonyára igénybe fogják venni a kerékpárokat.

Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese elmondta, az adatok azt mutatják, hogy a vírus magyarországi megjelenése miatt jelentősen nőtt a kerékpárral közlekedők száma. Jelezte, mind Budapesten, mind a vidéki városokban olyan fejlesztések történnek, amelyek nagyon hiányoztak a biztonságos kerékpáros közlekedéshez.

Hogyan bringázhatsz a kijárási korlátozás ideje alatt? IDE KATTINTVA elolvashatod a BRINGAZAS.HU portálon! 

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!