Eredeti fényében tündököl a Nyugati pályaudvar egyik homlokzati tornya

A beruházás részeként többek között megújul 8200 négyzetméteren a vágánycsarnok teteje, a csatlakozó üvegszerkezetek, a pénztárcsarnok, a gyorsétterem, illetve hat homlokzati torony is.

Az épület mindkét végén, összesen 2200 négyzetméteren teljesen új lesz az üveg függönyfal, valamint megtörténik az állomásépület többi, eddig fel nem újított tetőszakaszának javítása. Átépül részben a csapadékvíz-elvezetés, továbbá új utastájékoztatási rendszert és a vágánycsarnokban felsővezeték-hálózatot alakítanak ki.

2021 februárban számoltunk be arról, hogy befejeződött a csarnok tetőszerkezet-építése, és a főhomlokzat díszműbádogos konzolainak gyártása, melyeket azóta folyamatosan helyeznek vissza eredeti helyükre.

fotó: MÁV

Felkerültek a díszablakok, és a régi műpala fedést természetes, antracit színű palára cserélték.

A tetőszerkezet homlokzati részén elhelyezkedő koronaelem festése pedig az acélszerkezettel azonos színárnyalattal készült.

fotó: MÁV

A vágánycsarnokban jelenleg az oldalhomlokzat vakolási munkái folynak. A továbbiakban modern digitális utastájékoztatási rendszert építenek ki és akadálymentesítik a közlekedést, valamint a vakok és gyengén látók számára vezető-, úgynevezett taktilis sáv készül.

fotó: MÁV

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!