Fénytrolival és két újabb ünnepi fényvillamossal utazhatunk

December első hétvégéjén több új ünnepi járművet is indít BKV, péntektől többek között két újabb fényvillamos és egy szóló Fénytroli közlekedik, szombaton pedig elindul a Mikulásbusz is – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.) pénteken.

Az idei ünnepek sok szempontból különböznek majd a korábbi években megszokottaktól, a BKV azonban ebben az évben is bővítette ünnepi flottáját – olvasható a közleményben.

Mint írják, tizenkét évvel ezelőtt gördült ki először a remízből a BKV Fényvillamosa, amelynek népszerűsége azóta is töretlen. Idén három új társat is kap az eddig közlekedő, feldíszített UV villamos. Ezek egyike lesz a nagy múltú KCSV-7 típusú villamos, amelyet 230 méter LED szalag, azaz csaknem 16000 kis lámpa fog díszíteni. Az ünnepi jármű hétfőn és szerdán a 2M, a hét többi napján pedig a 2-es villamos vonalán közlekedik majd.

A flotta, fotó: BKV

A kommüniké emlékeztet arra, hogy az elmúlt években a BKV Fényflottája egy trolibusszal is gazdagodott. A díszítést korábban már a 600-as pályaszámú Ikarus 260T, a 156 pályaszámú Ikarus 280T mellett több ZIU típusú jármű is megkapta. Mostantól az évek óta közlekedő feldíszített piros jármű sincs egyedül, mivel a csuklós mellett egy szóló trolibusz is közlekedik majd a fővárosban.

Szombaton immár hatodik alkalommal indul útjára gyerekek nagy kedvence, a Mikulásbusz. A feladatra a vállalat egy környezetbarát járművet választott, egy alacsonypadlós Van Hool CNG típusú autóbuszt díszítettek fel.

A Mikulásbusszal december 5-től 23-ig a 105-ös viszonylaton, az Apor Vilmos tér és a Gyöngyösi utca végállomások között találkozhatnak az utasok. A BKV ünnepi járatai normál díjszabással, az utazási és járványügyi szabályok betartásával vehetők igénybe – áll az összegzésben.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!