Folytatódik a Budavári Palotanegyedbe vezető utak akadálymentesítése

A liftek a Palota útról viszik majd a látogatókat a Csikós udvarba, ahonnan szintén lifttel lesz elérhető a Hunyadi udvar szintje.

Az új személyfelvonókat a Palota útról, az Országos Széchényi Könyvtár liftjének bejáratától lehet majd elérni, ezért megkezdődik annak a területnek is a megújítása. A bejárat és környéke régóta elhanyagolt, a világörökségi helyszínhez méltatlan állapotban van, ezt szüntetik most meg és hoznak létre egy, a területhez illeszkedő belépési pontot.

Felújítják az épületbe vezető bronzkaput és a lift előterét is újjávarázsolják, megszüntetve az évtizedek óta változatlan, lepusztult körülményeket.

fotó: Nemzeti Hauszmann Program

A munkavégzés alatt, május 31-től 10 napra lezárják a bejáratot, ezért az OSZK-liftet sem lehet majd használni. Ezután naponta 9 óra előtt és 16 óra után nyitják majd meg a kaput, hogy az Országos Széchényi Könyvtárban és a terület többi intézményében dolgozók reggel kényelmesen juthassanak be munkahelyükre, délután pedig elhagyhassák azt.

A mai nappal megkezdődik a szintén hosszú évek óta elhagyatott Karakas pasa tornyának megújítása is, amelyben mosdókat és pelenkázót alakítanak ki. A munkálatok ideje alatt a Palota utat és a Lovarda utcát összekötő lépcső lezárásra kerül. Ebben az időszakban a Tabán felől a Palota úton juthatnak el a látogatók a Budavári Palotanegyedbe.

fotó: Nemzeti Hauszmann Program

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!