Friss fotók az épülő, többszöri díjnyertes Magyar Zene Házáról, mutatjuk

2019-ben az Európa legjobb középületének járó díját, 2020-ban a Világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése elismerést nyerte el a Magyar Zene Háza, amely az idei év legjobban várt épületei listájában is szerepel.

A Magyar Zene Háza földalatti szintje a kiállítások tere, amely izgalmas tárlatokkal, a korszerű technológiai megoldásokkal változtat a hagyományos múzeumélményen. Egyedülálló élményt nyújt majd a hangdóm is, amely egy félgömb alakú kupolatérben különleges hang- és vetítéstechnikával hoz létre változatos hangtereket. A földszinti előadótermekben és a szabadtéri színpadon a friss tehetségek és a népszerű fellépők is megmutathatják magukat. Az emelet a zenepedagógia és a popkulturális digitális könyvtár helyszíne lesz.

A Magyar Zene Háza a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szú tervei alapján épül a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében, a leromlott állapotú Hungexpo irodaházak helyén.

A tetőzet felületét mintegy 100 egyedi tervezésű lyuk töri át, melyeken a ligeti fák átbújnak, ráadásul ezekben a résekben helyezték el a ház innovatív megoldásainak egyikét is: innen indulnak az úgynevezett fénykutak, amelyek egészen a legalsó szintekig vezetik le a fényt.

Ez a zöld megoldás segíti a belső terek megvilágítását és a különleges atmoszféra megteremtését.

fotó: Magyar Zene Háza

fotó: Magyar Zene Háza

fotó: Magyar Zene Háza

fotó: Magyar Zene Háza

fotó: Magyar Zene Háza

fotó: Magyar Zene Háza

fotó: Magyar Zene Háza

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!