Kedvezményes családi jeggyel utazhatunk a Budavári Siklón

A családi jegy, amely 4000 Ft-ért vásárolható meg, 2 felnőtt és maximum 2 gyermek retúr utazását tartalmazza.

A Budapesti Közlekedési Zrt. tájékoztatása szerint a Budavári Sikló továbbra is a megszokott nyitva tartás mellett, minden törvényben előírt óvintézkedést betartva, 10 és 18 óra között várja az utasait.

Az akciós jegy, melyet március 1. és április 30. között kínálnak, egyszeri alkalommal vehető igénybe és azonos időben történő felhasználására jogosít.

A Budavári sikló (korábban Budai Hegypálya) egy különleges vasút, Budapest I. kerületében a Budavári Palota megközelítésének egyik eszköze, Budapest Duna-parti látképének szerves részeként 1987 óta az UNESCO Világörökség listáján is szerepel. A Clark Ádám téren, a Széchenyi lánchíd budai hídfőjénél, az Alagút Duna-parti torkolata közelében van az alsó állomása, a felső pedig a Szent György téren, a Budavári Palota és a Sándor-palota között.

A Clark Ádám tér és a Sándor-palota közötti 95 méteres szakaszon jár, közben 50 métert emelkedik. A sikló két kocsija (Margit és Gellért) ingaszerűen van összekötve, miközben az egyik kocsi felfelé indul a másik lefelé szállít utasokat.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!