Megújulnak az óbudai Kassák Múzeum kiállítóterei

A jövő év  nyarán a kelet-európai neoavantgárd performanszművészet és a költészet kapcsolatát bemutató tárlat, ősszel pedig a Művészpárok sorozat első kiállítása.

Az utóbbi tárlat, a Kassák Lajos családtagjaiként és legközelebbi munkatársaiként is ismert, az irodalomban azonban elfeledett művészházaspár, Újvári Erzsi és Barta Sándor életművét dolgozza fel.

A múzeum 2022-ben az építészetileg is megújult térben tervezi megnyitni új állandó kiállítását, amely Kassák Lajos 1909 és 1967 között létrejött, sokszínű életművét a maga teljességében mutatja be.

A Kassák Múzeum a Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléjaként 1976. november 26. óta működik, és a magyar avantgárd sokoldalú és kiemelkedő alakja, Kassák Lajos (1887 – 1967) tárgyi és szellemi hagyatékát őrzi. A gyűjtemény tudományos igényű feldolgozása mellett a múzeum kiállításokat rendez, konferenciákat és előadásokat szervez, tudományos kutatásokban vesz részt, valamint múzeumpedagógiai programot működtet. Célja, hogy e feladatok magas szintű ellátásával a régióban zajló Kassák kutatások számon tartott helyszínévé és a nemzetközi avantgárd és modernizmus-kutatás szereplőjévé lépjen elő.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!