Őszibarackos-mandulás sütemény lett Budapest desszertje 2019-ben

A Budapest desszertje verseny idei tematikája a barack és a mandula volt

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség tavaly írta ki először a Budapest desszertje versenyt, amelyet nemcsak a szakma ismert el, hanem hatalmas közönségsikert is aratott.

Magas színvonalú versenyművekkel neveztek 2019-ben is, melyek zsűrizésekor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék finom legyen, de szintén fontos cél, hogy a magyar cukrászati hagyományok ismét az érdeklődés fókuszába kerüljenek. A zsűrizés vakon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes személyét.

A nyertes desszertet a Bolka Desszert Butik készítette

Háfra Kati, a Bolka Desszert Butik tulajdonosa elmondta: egyszerűen elkészíthető süteményt képzeltek el, amelyet nem kell “elmagyarázni” a közönségnek.

A desszert alapja egy Sacher-típusú piskóta mandulaliszttel, karamellás csokoládéval, a mandulás krém alapja pedig a fehér csokoládé, “fél úton” egy mousse és egy főzött krém között.

fotó © Bolka Bonbon

A sütemény belseje kétféle őszibarack kompót: az alsó, bazsalikomos rétegre egy klasszikus állagú és ízvilágú kompót kerül.

Budapest desszertjét a 9. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség. A mintegy 70 kiállítót felvonultató rendezvény gasztroszínpadán óránként más-más cukrászmester tart majd bemutatót, s a látogatók csak a magyar cukrászdák, csokoládé- és édességmanufaktúrák termékeivel találkozhatnak.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!