Átadták a megújult városligeti KRESZ-parkot, május 11-től látogatható

A felújított KRESZ-park az ország legnagyobb és legátfogóbb zöld parkja lett, ahol a különböző korosztályokba tartozó gyerekek játékos formában sajátíthatják el a közlekedési szabályokat. Emellett a park kiválóan alkalmas kikapcsolódásra és sportolásra is.

A felújításra a Liget Budapest Projektnek köszönhetően nyílt lehetőség, melynek eredményeként összesen több mint 30 ezer nm parkfelület újult meg, elültettek 39 db lombosfát, több mint 5600 cserjét és mintegy 22000 évelőt.

A mindennapi közlekedési helyzeteket játékosan bemutató, a felújítás központjában álló, mintegy 6000 nm-es játszórész átadásával az eddig 3 milliós látogatottságot elért Nagyjátszótérhez fogható méretű, összetettségű és vonzerejű attrakcióval gazdagodott a Liget családbarát kínálata.

Miniatűr vonatok, repülők, helikopter és egy irányítótorony is várja a kicsiket, de felépült egy mini városrész is, ahol interaktív környezetben gyakorolhatják a biztonságos közlekedés alapjait.

A beruházással az ország legnagyobb, és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött létre.

A látogatók 2024. május 11-én, szombaton, a Közlekedési Kultúra Napján vehetik birtokba a Liget Budapest Projekt keretében létrejött fejlesztést, amellyel ország legnagyobb és legkomplexebb közlekedési tematikájú családi játszóparkja jött létre. A megnyitás időpontja, a Közlekedési Kultúra Napja is ráirányítja a figyelmet arra a fontos társadalmi üzenetre, hogy a Városligetben modern és zöld környezetben, már gyermekkorban elsajátítható a kulturált és biztonságos közlekedés alapismerete.

A Városliget észak-keleti sarkánál található KRESZ-park a 70-es években létesült és sokáig fővárosunk legnagyobb oktató parkja volt, gyerekek ezrei tanulták meg itt a közúti közlekedés alapvető szabályait. A rendszerváltást követően a park gondozása, őrzése megszűnt, és az idő múlásával teljesen lepusztult, használhatatlanná vált. 2006-ban ugyan civil szervezetek és cégek saját erőből egy kisebb felújítást végrehajtottak, de a parkrész régóta várt teljes rehabilitációjára csak a Liget Budapest Projekt létrejöttének köszönhetően nyílt lehetőség.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!