Lombkoronák fölé magasodó kilátó épül a budapesti Naplás-tónál

A kilátó egy olyan területre épül, amely az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté.

A városi erdők ökológiai és turisztikai értékének fejlesztése a Pilisi Parkerdő egyik kiemelt célkitűzése. A főváros pesti oldalán elhelyezkedő erdőterületek fejlesztési szempontból jelentős potenciállal rendelkeznek, ezért is fontos a XVI. kerületi Naplás-tó környezetébe tervezett új kilátó építése.

A helyszín adottságait figyelembe véve, a kilátó koncepciójának megfogalmazása során fontos szempont volt, hogy a kilátó a fák fölé magasodjon, ezzel teljes panorámás kilátást téve lehetővé a környékre.

Látványterv © Pilisi Parkerdő

Mindezt a 16. kerületi Naplás-tó mellett, amely terület az utóbbi évtizedekben ipari övezetből intenzíven alakult át lakó és pihenő övezetté. Ez az átalakulás az erdők funkcióját és az erdei turisztikai lehetőségeket is megváltoztatja: szerencsésen felértékelődnek, ökológiai és turisztikai szempontból egyaránt méltó helyükre kerülhetnek a főváros pesti oldalának erdőterületei – írja a Pilisi Parkerdő.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!