Már áll az ország 40 éves, 17 méteres karácsonyfája az Országház előtt

A 70-80 centiméter törzsátmérőjű ezüstfenyőt a Magyar Honvédség segítségével szállították a Kossuth Lajos térre.

November 23-án nagy előkészületek után a székesfehérvári hivatásos tűzoltók vágták ki azt az ezüstfenyőt, amely idén az Ország Karácsonyfája lesz.

Kötelet rögzítenek a kivágás előtt az ország karácsonyfájának felajánlott fenyőhöz tűzoltók Székesfehérváron 2020. november 23-án. Fotó © Vasvári Tamás | MTI

A munkálatokat végignézte Molnár Imre tulajdonos is elmondta: családjukban már tavaly felmerült a gondolat, hogy felajánlják a fenyőt, de végül idén került rá sor. Az interneten keresztül tették meg a felajánlást, fényképekkel bemutatva az illetékeseknek a fenyőt, amely elnyerte a döntéshozók tetszését. A tulajdonos nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az eddig a házuk előtt álló fából lesz az Ország Karácsonyfája.

Katonák rögzítik a szállítójárműre az ország karácsonyfájának felajánlott fenyőt Székesfehérváron 2020. november 23-án. Fotó © Vasvári Tamás | MTI

A felajánlott fákról minden évben az Országgyűlés Hivatala és a HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal dönt közösen, a szempontok között esztétikai és biztonsági tényezők, a fővároshoz való közelség, valamint a szállítás és a kivágás körülményei a meghatározók.

A mintegy 17 méter magas és 4 tonnás ezüstfenyőt Székesfehérvárról a Magyar Honvédség segítségével szállították a Kossuth Lajos térre.

Fotó © Lakatos Péter | MTI

Daruval emelték a helyére a tűzoltók az ország karácsonyfáját az Országház előtt 2020. november 24-én.

Fotó © Lakatos Péter | MTI

 

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!