Ingyenes programokkal köszöntik a tavaszt Óbudán április 23-án

A Szent György-napi sokadalom és kézműves vásár Óbuda egyik legizgalmasabb civil közösségi fesztiválja és kézműves vására.

Ingyenes programokkal, koncertekkel, színpadi produkciókkal, bábjátékokkal és táncházzal is várja a közönséget szombaton az óbudai Fő téren és a Zichy-kastély kertjében a Szent György-napi sokadalom, kézműves vásár és művészeti találkozó.

Az Óbudai Waldorf Iskola immár 25. alkalommal szervezi meg Szent György-napi programját a Fő téren, hogy zenével, tánccal, kézműves kirakodóvásárral és az óriás sárkány legyőzésével köszöntse a tavaszt – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az idén két év kihagyás után rendezik meg az eseményt, amely a waldorfos közösségek egyik legszebb ünnepe, Óbuda egyik legizgalmasabb civil közösségi fesztiválja és kézműves vására.

A rendezvényen csaknem 70 iparművész és mesterember mutatja be portékáit, színpadi produkciók, koncertek, zsonglőrök, mutatványosok, vásári komédiások, performanszok szórakoztatják a látogatókat.

A programsorozatot 10 órakor az Óbudai Waldorf Iskola és a Csillagberek Waldorf Iskola csaknem 120 fős zenekara, a Lányi György vezette Magonc együttes lemezbemutató koncertje nyitja meg. A rendezvényhez számos neves, a Waldorf pedagógiához kötődő alkotó és előadóművész csatlakozott. Délután fellép a HolddalaNap zenekar, kora este pedig Józsa Tamás és tanítványai, valamint a Vedj zenekar várja a közönséget.

A leglátványosabb produkció idén is a Szent György-legenda előadása lesz, amelyben a vitéz legyőzi a csaknem 15 méter hosszú sárkánykígyót.

A Vasmacska irodalmi kávézóvá alakul, versszínházi produkciók, Rátonyi Katalin verskoncertje, majd táncház várja az érdeklődőket. A vendégek közösségi alkotó workshopba és interaktív kiállításba, a Hajtogass a békéért projektbe is bekapcsolódhatnak. Becze Anita alkotóművész fotókiállítását Kása Béla fotográfus nyitja meg.

A gyerekeket kosaras körhinta, népi játszótér és játszóház is várja. A Zichy-kastélykertben nemzetek konyhájával, a Fő téren hagyományos népi ételekkel készülnek.

Részletes program:

Szentlélek tér Nagyszínpad
10:00 MAGONC lemezbemutató koncert
11:30 Vitéz László vásári bábjáték, Játssza: Szilágyi Barnabás
12:00 Ó, ti leányok, nyiladozzatok! Foltányi Luca és Gergely Anna Jázmin koncertje
12:30 Óbudai Waldorf Iskola Reneszánsz táncok a 7. osztály produkciója
12:45 Argentin tangó: Nagy Ildikó 7.a osztálytanító és Novák Gábor Tango Factory
13:15 Óbudai Waldorf Iskola Zeneiskolájának koncertje
14:00 A grund mi vagyunk! A 6. osztály szösszenetei
14:30 „Kedvenc Dalaink” az OWI 10. és 11.-es diákjainak zenés produkciója
16:15 HolddalaNap Zenekar: Tánc a mindenséggel világzenei koncert, Muzsikálnak: Draskóczy Lídia, Gulyás Anna, Szlama László, Tar Gergely, Alex Torres (Peru)
17:30 Józsa Tamás Zenesuli koncert
19:00 VEDJ koncert

FŐ tér vásár és pódium
11:00 Egykerekűs workshop Paizs Vandával
12:00 „Egy pad egy napja” vásári performansz OWI 9. osztály
12:45 Becze Anita Fotókiállítása a 2022-es Magyar Sajtófotó pályázat díjnyertes fotóiból. A kiállítást megnyitja: Kása Béla fotográfus Muzsikál: Lányi György
13:00 Bothmer-gimnasztika, „Egy kis mozgás mindenkinek kell” Bemutató és játékok minden korosztálynak!
14:00 „Egy pad egy napja” vásári performansz OWI 9. évfolyam
15:00 Szent György és a sárkány – Óriásbábos vásári játék. Játsszák és táncolják az Óbudai Waldorf Iskola tanárai és diákjai
15:45 ÖrömTáncHáz Szilvával és a Magonc zenekarral
16:00 „Egy pad egy napja” vásári performansz OWI 9. évfolyam
16:15 Egykerekűs workshop Paizs Vandával

Zichy-Kastély kertje
11:00-16:00 OWI Piknik

Vasmacska Irodalmi Kávézó
17:00 Vers Etüdök – játékos kísérletek versekkel, Játssza: OWI 11.á Kísérletvezető: Hegedűs Ágnes
18:00 Kérem vigyázzanak, az ajtók záródnak! Az OWI 13.E osztály felolvasóestje
19:00 Rátonyi Katalin verskoncert: Dalaidat visszaadom
19:30 Táncház Muzsikál a Páratlan Zenekar és Lányi Gyuri

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!