December 17-24. között rendezik meg a karácsonyi Magyar Ízek Utcáját

A rendezvény ingyenes, de csak regisztráció mellett látogatható.

Különleges karácsonyi kiadással jelentkezik a Magyar Ízek Utcája december 17. és 24. között a Millenárison, ahol a gasztrovásár mellett családi programok is várják az érdeklődőket. A gasztrovásáron a halételek mellett a töltött káposzta áll a fókuszban, amelyből tucatnál is több fajtát kínálnak a szervezők az érdeklődőknek.

A 17. századi recept alapján készült töltött káposzta mellett meg lehet kóstolni egyebek mellett a szatmári töltött káposztát kukorica törekkel, az erdélyi csomboros és a bogyiszlói töltött káposztát vagy a kolbászos szalonnás töltött káposztát Turáról. A menüben szerepel még cigánykáposzta vaddisznóhússal, malacból készülő karcagi káposztás hús, de lesz padlizsánból, cukkiniből, vörösbabból álló vegán töltött káposzta is.

A vásárban kaphatók lesznek Magyarország 2021-ben győztes bejglijei is. A gasztrovásár mellett aranyvasárnap hétvégéjén és december 24-én színes programok várják a családokat. December 17-én érkezik Ajkáról a vásár betleheme, másnap a Bab Társulat óriás bábjai és Csoóri Sanyi muzsikusai, valamint táncház szórakoztatja a közönséget.

December 19-én játékos családi közlekedésbiztonsági oktatóprogramot is szerveznek Tudj többet- Élj jobban címmel a Kulturált Közlekedésért Alapítvány közreműködésével, és a Millenáris D épületében karácsonyi koncertet ad a Ghymes együttes, a vendégművészek: Piros Ildikó, Pápai Erika és Pindroch Csaba színészek lesznek. Ugyanitt december 24-én délelőtt Fabók Mancsi Bábszínházában a Ha betér az Égi Király című előadása várja a gyerekeket.

December 17.
15:00 Nyitó ceremónia
Ünnepélyes felvonulás a Band of Streets részvételével
Magyarország Betlehemének megáldása az Ajkai Hagyományőrzők Kórusának részvételével (szabadtéri rendezvény)

December 18.
15.00-17.00 Gyermekprogramok
Óriásbábos előadások
Népzene és gyermektáncház (szabadtéri rendezvény)

December 19.
15:00 Európa karácsonya lemezbemutató koncert – Szarka Tamás és zenekarának karácsonyi koncertje
Vendégek: Piros Ildikó, Pápai Erika, Pindroch Csaba színművészek

December 24.
10.00-12.00 Magyar Ízek Utcája- karácsonyi vásár
10.00 Délelőtt Fabók Mancsi Bábszínháza – Ha betér az Égi Király Magyar népi betlehemes játék

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!