Adventi fényekben pompázik a 80 éves, felújított HÉV szerelvény

A Fényhév ötlete egy egyszerű, de kedves, az utasok felé szóló gesztusként indult: legyen feldíszítve az adventi időszakban egy HÉV szerelvény is.

2019-ben a közel 80 éves PXV-ös személykocsit kölcsönadta a Közlekedési Múzeum a közlekedési társaságnak azzal a kéréssel, hogy „fényezzék le, hozzák helyre, bánjanak vele jól”.

A vasutas szentek közbenjárásának hála a forgóváz jó állapotban volt; amennyiben a vasúti engedélyek teljes hiányától eltekintettünk, akkor valószínűsíthető volt, hogy nem ez a jármű okoz majd problémát, ha a fűtés és a hangrendszer helyreáll, illetve a fényezés is jól sikerül. A cinkotai és szentendrei HÉV járműtelep teljes odaadással vetette rá magát a feladatra. Határidőre minden műszaki kérdés megoldódott, és minden engedélyezési akadály elhárult.

Az MVIII-as a hajdani GANZ gyár büszkesége, a kerékpártengelyen osztott kivitelű nagyfogaskerékkel, minőségi jármű közel 70 éves. A több mint 3500 tappanccsal felrögzített, LED háló mosolyogva világított, szólt a karácsonyi zene.

Fotó: Máthé Zoltán | MTI

Fotó: Máthé Zoltán | MTI

Fotó: Máthé Zoltán | MTI

Fotó: Máthé Zoltán | MTI

Fotó: Máthé Zoltán | MTI

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!