Idén utolsó alkalommal nyílik meg a Pesti alsó rakpart az október 21–23-i hosszú hétvégén

A pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók ebben az évben utoljára október 21-től 23-ig (szombattól hétfőig) vehetik birtokukba a Pesti alsó rakpartot.

Koncertek, gyermekprogramok és gyertyafényes vacsora is várja az alsó rakpartra kilátógatókat a hosszú hétvégén a már megszokott útvonalon: az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtótól a Margit hídig lesz bejárható a rakpartszakasz.

A fővárosiak és az idelátogatók csendes, nyugodt, a gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.

Változatos programok színesítik a záró hétvégét

A Jane Haining rakparton pihenőpark és ideiglenes köztér várja az arra járókat, a 2-es villamos vágányai alatt pedig nyitva áll a közösségi viadukt. Az idei utolsó rakpartnyitást különböző szórakoztató, zenés és ismeretterjesztő programok színesítik. A mozogni vágyók tajcsi- vagy jógagyakorlatokat végezhetnek, az érdeklődők megismerkedhetnek a teherbiciklivel, illetve múltidézéssel egybekötött kerékpártúrán vehetnek részt. Lesz még kézműves foglalkozás, közösségi színház, koncertek, gyermekprogramok, hétfőn pedig gyertyafényes vacsora búcsúztatja az idei rakpartnyitást. Mindezekről a Budapest 150 oldalon olvashatók részletek.

Az érintett rakpartszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától kedd hajnalig nem hajthatnak be a gépjárművel és taxival közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

  • Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.
  • Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a megnyitott rakpartot

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!