Részlegesen újranyitnak a budapesti gyógyfürdők március 16-tól

Több mint 200 dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket.

Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít.

„Társaságunk az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását is kérte arról, hogy dolgozói az oltás tekintetében elsőbbséget élveznek-e.”

„Az NNK hivatalos válasza megerősítette Társaságunk álláspontját, miszerint a Társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a Társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”
– válaszolta a Telex kérdésére Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

Miután Orbán Viktor tavaly november 11-én minden korábbinál szigorúbb intézkedéseket jelentett be, a gyógyfürdőknek is be kellett zárniuk. A fürdőkben jelenleg járóbeteg szakellátás sem folyik, mivel az NNK szerint az üzemeltető feladata és felelőssége, hogy csak egészséges munkavállaló fogadja a vendégeket. A tervek szerint a fürdőkben március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy „a rendeletben engedélyezett kezeléseket” újra igénybe lehessen venni.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!