200 négyzetméteren épül fel a Hableány-katasztrófa áldozatainak emlékműve

2019. május 29-én történt a Hableány sétahajó tragédiája a Dunán.

A 27 ember halálát követelő tömegszerencsétlenséget okozó vízi baleset áldozatai tiszteletére emlékművet emelnek a katasztrófa helyszínéhez közeli partszakaszon, a Széchenyi rakparton.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére megépülő emlékmű Szijjártó Péter miniszter február 2-i közlése alapján már május elejére elkészülhet. 

Az uniós közbeszerzési értesítő szerint az egyedüli ajánlattevőként a Penta Általános Építőipari Kft. készítheti el a Hableány sétahajó-baleset áldozatai emlékművét nettó 134,5 forintból. Az alkotást a Széchenyi rakparton, a Margit híd pesti hídfője mellett állítják majd fel, azon a mintegy 200 négyzetméteres helyen, ahol a 2019. május 29-én bekövetkezett katasztrófa után egyfajta spontán emlékhely alakult ki.

Magyarország legsúlyosabb hajóbalesete során a Viking Sigyn szállodahajó a Margit híd közelében nekiütközött és maga alá gyűrte a Hableány sétahajót, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast továbbra is eltűntként tartanak nyilván – olvasható a HAJOZAS.HU szakportálon.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!