Megannyi szépség egy fotón: Így néz ki az esti Budapest a Margit hídról

Felsorolni is nehéz lenne azt a számos épített örökséget és természeti szépséget, amellyel hazánk fővárosa büszkélkedhet.

Bármerre is tekintünk a Duna kék szalagjával kettéosztott városban, rögtön több attrakció is a szemünk elé tárul.

Ezt bizonyítja Hegybíró Miklós fotója, melyet kék órában, a Margit híd középső pilonjáról, a süttői márványból faragott Szent Korona elől készített, majd töltött fel a CsodalatosMagyarorszag.hu oldal hivatalos Facebook-csoportjába.

2021 áprilisában lesz 145 éve, hogy átadták a forgalomnak a Margit hidat, amely a francia Ernest Gouin terve szerint készült. A tört tengelyű, felsőpályás, szobordíszes ívhíd a francia hídépítés jeles alkotása volt, melynek építésében magyar mérnökök is fontos szerepet kaptak.

A fotón látható még az Országház, amely a világ egyik legszebb parlamentje és 17 éven át épült. Méretei tiszteletet parancsolóak: a Dunával párhuzamos épületszárny 268 méter hosszú, legnagyobb szélessége 123 méter. A kupola tornyával 96 méter magasan szökell az égbe.

Feltűnik a Lánchíd, illetve az Erzsébet híd, valamint a távolban felsejlik a Gellért-hegyi Szabadság-szobor, amely Budapest egyik jelképe, felemelt kezében pálmafaágat tartó nő alak, Kisfaludi Strobl Zsigmond 1947-ben elkészült alkotása.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!