November 20-tól újra közlekedik a fogaskerekű

Véget ér a pályakarbantartás a Széll Kálmán tér és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között, november 20-tól, szombattól ismét közlekedik a fogaskerekű.

A fogaskerekű vonalán idén ősszel folytatódott az elmúlt években megkezdett vasúti pályafelújítás. Ennek során kicserélték a vasúti talpfákat, illetve megtörtént az ágyazatpótlás és a vágányszabályozás is. A fogaskerekű november 20-tól, szombattól ismét közlekedik a teljes vonalon.

Széchenyihegy végállomást és a Városmajort a BKK 60-as jelzésű fogaskerekű vasútja köti össze. A kevesebb, mint 4 km-es útvonalon 315 m szintkülönbség van.

Az alsó végállomása a Városmajor, a Széll Kálmán térhez közelében található, onnan busszal és villamossal is könnyen megközelíthető.

A vonal a Diósárok és a Sváb-hegy villanegyedén halad keresztül. Az utazás érdekessége a hegymenetben elénk táruló egyre szélesebb panoráma, völgymenetben maga az érzés, hogy a hegyekből a vonat szó szerint leereszkedik a városba. A fogaskerekű vasút nemcsak a kirándulóforgalom lebonyolítására hivatott, hanem a környék lakói közül is sokan igénybe veszik. Ezért egész éven át, kora reggeltől késő estig menetrend szerint közlekedik, a BKK díjszabása érvényes a vonatokon.

Szállások

Kövess minket Instagramon!

Kövesd Instagram oldalunk a legfrissebb fotós tartalmakért!